Quizzer kan være en sjov og spændende leg at lave sammen med familien. Sådan er det også, hvis det er til en familiefest – faktisk kan det endda være sjovere, når der på den måde er mulighed for at flere kan være med.

Det handler sådan set bare om at få lavet en række gode spørgsmål, så det er at dem fra din familie vil kunne svare på dem. Her er der en god mulighed for at være kreativ.

Quizzer til familiefesten

Når det er at man er til familiefester, kan det nogle gange godt gå hen og blive kedeligt. Det er dog her at du selv har en forskel, for at finde på noget sjovt at lave.

En af de sjove samt kreative ting, er en ganske normal quiz. Det er en sjov og populær måde at få rystet familien godt sammen på. Derfor kunne det altid være en ide, hvis du startede familiefestens aktivitet ud på den måde – så vil du i hvert fald have fået alle rystet sammen.

Nu hvor du har fundet ud af at det er en quiz du har lyst til at lave til festen, kan det dog godt være svært at komme videre derfra. Der findes nemlig mange forskellige muligheder, når det er at man netop kommer til det med quizzer. Her findes der en hel del kategorier, hvor det nok vil være bedst at tage en hvor de fleste gæste kan være med – jo flere med til aktiviteten, jo sjovere bliver det også.

Gør stemningen god med sjove spørgsmål

En quiz som de fleste kan være med på, er nemlig en med paratviden. Netop lige den leg, kan du arrangere uden nogle store problemer. Det kræver blot at du har en masse spørgsmål, som alle sammen er i hver deres forskellige kategori.

Når du skal vælge spørgsmål til quizzen, skal du sørge for at vælge dem som er generelle og overordnet – på den måde er der størst sandsynlighed for, at gæsterne på begge quizhold har lige muligheder, for at have chancen for at vinde.

Noget som dog kan være med til at gøre stemningen ekstra god, er hvis du finder på nogle sjove paratviden spørgsmål. Det lyder måske ikke helt optimalt, men et godt grin til familiefesten kan man aldrig gå forkert i byen med.

Der er nemlig en hel del spørgsmål du kan finde på til sådan en quiz til familiefesten.

Personlig quiz er også en mulighed

Noget andet som er vigtigt at huske på, er at der typisk er mange forskellige aldre og køn med til sådan en familiefest. Derfor skal du også huske på det, når det er at du skal vælge eller lave de mange spørgsmål.

Når du forbereder quizzen, er det altså derfor vigtigt at du blander kategorierne. Derudover er det en god ide, hvis du blander sværhedsgraderne lidt. På den måde er der spørgsmål for både de yngre og de ældre, så ingen vil komme til at føle sig snydt.

En anden ide kunne dog også være at du lavede en personlig quiz, hvis det var til en fødselsdag eller lignende. At lave sådan en quiz, kræver sådan set bare at du ved en hel del om personen eller personerne, du har valgt at lave en quiz om.

Her gælder det selvfølgelig deltagerne at få flest rigtige svar, som hvis det gjaldt en hver anden quiz.