Har du en Bjørn Wiinblad eller måske Jørgen Clevin i maven, så er der rig mulighed for at få afløb for det kreative med ungerne. Især når der er fødselsdag, jul eller andre festligheder i farvandet.

Med ganske få og prisvenlige materialer, kan du skabe de dejligste fødselsdags- og julegaver til forældre eller bedsteforældre. Bordskånere, platter eller kakler i porcelæn eller ler gør det muligt at gemme børnenes kunstværker hele livet.

DIY-bordskånere i skønne materialer

Der findes mange måder at give gaver på, men i den bedste DIY ånd, handler det om at gøre det selv og give gaver, der er selvgjorte. Det er en af de ting, der giver os mulighed for at involvere og skabe samvær med vores børn, ved aktivt at inddrage dem i processen. Det giver en helt speciel glæde, når man giver en gave man selv har lavet. Lad ungerne tegne en tegning specielt til modtageren og give en gave, der kommer direkte fra hjertet.

På nettet finder du rigtig mange fine varianter og herunder kan du læse om nogen af dem:

Bordskåner med korkramme

En helt klassisk og meget fin bordskåner. Den firkantede form er praktisk og pæn på bordet og korkrammen skaber et fint look, der passer rigtig godt ind i de fleste køkkener. Den hvide porcelænsplade i midten giver rig mulighed for at lade kreativiteten få frit spil.

Denne model findes i to forskellige størrelser, nemlig; 15×15 cm og 19×19 cm (målene er på hele skåneren inklusiv kork).

Find inspiration her.

Bordskåner med træramme

En mere moderne og spændende form for bordskåner, med den samme, hvide porcelænsplade i midten. Når pladen skal dekoreres, foregår det med tuscher, der er specielt fremstillet til dette formål. Det færdige motiv tørres først ved stuetemperatur og hærdes derefter i ovnen, så det bliver siddende ved brug og kan tørres over med en klud.

Modellen findes i to størrelser, nemlig; 15×15 cm og 18,5×18,5 cm inklusiv trærammen.

Find inspiration her.

Bordskåner med glasplade

Denne form for bordskåner er et oplagt valg, hvis du ønsker at give dit DIY-projekt et andet udtryk. Her kan du for eksempel vælge at isætte et billede i stedet eller du kan bruge nogen af ungernes bedste kunstværker.

rigtige billede er monteret. Den findes i en størrelse; 15×15 cm.

Find inspiration her.

DIY sæt til 30 korkbordskånere inklusiv 24 tuscher

Skal der gang i den helt store produktion, kan du spare mange penge ved at købe et DIY sæt med 30 små bordskånere med korkramme og 24 tuscher til dekoration.

Mangler du en sjov aktivitet til en børnefødselsdag eller har I en stor familie med mange fødselsdag, så kan denne form for sæt være en skøn måde at være på forkant med gaverne på. Her er rig mulighed for at dekorere med både glimmer og almindelige farver og så er der plader nok at male til mange sjove timer.

DIY sæt til 30 blandede bordskånere inklusiv 12 tuscher

Her får du i stedet for 30 ens bordskånere en fin blanding af forskellige størrelser og rammer, der giver mulighed for at variere udtrykket og vælge den, der passer bedst til den, der skal have gaven.

Igen også en oplagt aktivitet til en børnefødselsdag, hvis der ikke er flere end 12 børn, der skal deles om tuscherne. Alternativt kan der males i hold.

Andre former for DIY til vægge og gaver

Ikonplader

Er måske mere henvendt til de voksne, der gerne vil lave pynt og spændende kunst til væggene derhjemme eller personlige gaver. Med de smukke terracottaplader er der god mulighed for at lege med teksturer og forskellige former for materialer. Pladerne findes i to forskellige størrelser: 13×3 cm og 19×19 cm.

Kakler til ophæng

Her er også stor mulighed for at give den indre kunstner frit spil sammen med jeres børn. Der kan laves uendeligt mange forskellige former for kunst på de fine, klassiske kakler, der er oplagte som både gaver eller pynt på væggen derhjemme. Denne form for kakler findes i mange forskellige størrelser og former, der gør det muligt at variere og blande efter smag.

DIY sæt med 36 kakler samt maling og tuscher

Et oplagt køb, hvis du gerne vil eksperimentere med forskellige teknikker eller bruge det som en kreativ aktivitet med dine børn eller til en fødselsdagsfest.

Du får alt, hvad der skal bruges af tuscher og maling samt 36 kvadratiske, hvide kakler til ophæng.

Platter med hul til ophæng

Her har du virkelig muligheden for at kanalisere din indre Bjørn Wiinblad og kaste dig ud i din egen fortolkning af de populære platter fra Nymølle. Den runde form og hullet leder for rigtig mange tankerne hen på netop den stil og genre disse platter repræsenterer. Platterne findes i to størrelser og to farver; hvid og natur med diameter 15 eller 20 cm.

DIY er en skøn måde at give indretning og gaver dit helt eget udtryk og på samme tid involvere børnene i projekterne. Find endnu mere inspiration lige her.

Slip fantasien løs og bestil dine materialer i dag!