På trods af, at vi lever i et samfund, hvor vi har adgang til nemme og materialistiske goder som aldrig før, er DIY virkelig blevet et hit igen. Gør-det-selv projekter, hækleri, strikning, brodering og andre kreative indslag er blevet til en hobby blandt mange danskerne.

Er du en af dem, som nyder at lave dine egne ting og værdsætter processen bag det endelige produkt, men mangler inspiration til, hvad dit næste projekt skal være?

Så får du her nogle gode bud på danske krea blogs, du bør følge med det samme. Alternativt kan du også finde mange kreative ideer lige her.

Frkhansen

På trods af det gammeldags blognavn er det unge Gabriella Hansen, som står bag denne blog. Gabriella er uddannet arkitekt og underviser i kreative fag på en ungdomsskole. Og bloggen bærer i den grad præg af, at det er en, som kender sit kram.

Her kan du bl.a. finde inspiration til en masse nye DIY-projekter, som kan være alt fra en bryllupskagefigur til en knagerække. Du finder også ideer til indretning, madopskrifter og kreative indslag, som børnene kan deltage i.

Besøg bloggen her.

Lutter Idyl

Denne blog er for dig, som elsker at hækle. Det er Jeanette Bøgelund Bentzen, som står bag bloggen, og hun har gjort sin hobby til et livsværk, som vi andre heldigvis også kan nyde godt af. På bloggen finder du bl.a. hækleguides og gratis hækleopskrifter på alt fra sjal til bamser til huer og meget, meget mere.

Lutter Idyl er det perfekte univers, hvis du er på udkig efter nye hækleprojekter eller gerne vil lære, hvordan man hækler.

Besøg bloggen her.

Monster Circus

Her har vi at gøre med DIY blog, som er gennemført på alle tænkelige punkter. Æstetikken er spot on med en masse flotte billeder og et gennemført layout. Ligeledes er de kreative projekter spændende og unikke med et fokus på skandinavisk design. Mette står bag bloggen, og hun har været nomineret og vundet flere priser for hendes krea blog.

Det eneste du skal være opmærksom på er, at bloggen er på engelsk, hvorfor det kræver at du kan læse opskrifter på engelsk, hvis du vil følge hendes DIY-guides. Du kan dog også bare lade dig inspirere af de smukke billeder, som pryder alle indlæg.

Besøg bloggen her.

Katarina Natalie

Katarina Natalie er freelance grafisk designer, og så laver hun en cool krea blog. Mange af hendes projekter bærer bræg af en rå tone, og hvis du er vild med det minimalistiske og rå look, er du kommet til det rette sted. Udover DIY-projekter finder du også en masse boligindretning tips. En rigtig god blog, hvis du står og mangler ideer til kreative indslag til hjemmet.

Besøg bloggen her.

Sonoma Seven

Denne blog er ligeledes til dig, som mangler inspiration til indretning og gør-det-selv projekter til hjemmet. Mille Emilie er boligstylist, hvilken hendes blog i den grad afspejler. Hun har flair for at få alt til at se godt ud, og så rummer hun en særlig evne for at indrette børneværelser.

Bloggen indeholder dog andet end blot DIY-projekter og indretningstips. Du finder ligeledes hverdagshistorier og andre indlæg omhandlende Mille Emilies liv og tanker.

Besøg bloggen her.

Sabinas Verden

Sabinas Verden er en af de største danske DIY-blogs. Sabina Therese Haysen har formået at gøre sin hobby til et arbejde, og i dag dedikerer hun fuld tid til sin blog og DIY-projekter, hvor hun bl.a. er DIY-skribent for store blade og hobbyvirksomheder såsom Woman, Panduro & Hobby, Chrichri osv.

Sabinas Verden er en blanding af trends, indretning og æstetik hovedsageligt rettet mod den moderne kvinde. Du kan finde alt fra hjemmeprojekter, til boligreportager til YouTube-film. Uanset hvilket projekt du har i tankerne, er der en stor sandsynlighed for at Sabina har lavet noget lignende.

Besøg bloggen her.

Lise & Michael

Lise og Michael er kendt som vinderne af ”Nybyggerne” i 2016. Og som det dengang også fremgik af programmet, har dette par et naturligt talent for gør-det-selv projekter og genbrugsfund. I deres univers finder du en masse tips og tricks til kreative projekter, men du får også et indblik i deres hverdag og livet som mand og kone samt nybagte forældre.

Bloggen er delt op, så du kan scrolle gennem henholdsvis Lises verden, Michaels verden og deres skønne søn Villys verden. Det gør det nemt og overskueligt at finde frem til de indlæg, du er mest interesserede i.

Tina Dalbøge

Hos Tina Dalbøge finder du inspiration til alverdens ting. Hvad end det drejer sig om krea og hobby ideer, boligtips, festinspiration eller madopskrifter. Tina Dalbøge elsker at finde på kreative påfund og betegner sig selv som en ”handy-hobby-kvinde”. Med bloggen forsøger hun at dele ud af sin kærlighed til at skabe nye ting og se muligheder i selv de skæveste sammensætninger.

Du kan bl.a. lære at støbe en lampefod, lave mosaikmønstre, bygge et børnekøkken for bunden, finde ud af hvordan du genbruger dine gamle møbler og hundredvis af andre ting.

Besøg bloggen her.

Mangler der nogle blogs på listen?

Mangler der nogle gode DIY og/eller kreablogs på listen eller har du en kreativ blog, så skriv en kommentar og lad os vide hvad den hedder. Hvis vi synes bloggen er god nok, kommer du måske med på listen i indlægget.