Er du så heldig at have et hus med have, men aner du ikke, hvordan du skal indrette haven? Så er du kommet til det rette sted! Hvad end du har en lille baghave med aftensol eller en stor have, hvor der kan leges og tumles i flere timer, kan du finde kreative idéer, der vil gøre din have mere hyggelig lige her.

Du behøver bestemt ikke at have grønne fingre for at friske din have op med et par flotte DIY-projekter. Sæt et kryds af i kalenderen, inviter familie, naboer eller gode venner på besøg, og se, hvordan de kreative idéer vil pible frem og blive til virkelighed. Her på siden har vi samlet alt fra budget-venlige familieprojekter til professionelle og kreative idéer, der med garanti vil gøre din have mere hyggelig.

Kom godt i gang med dine haveprojekter

Inden du brækker nakken på det store udvalg af kreative idéer, du finder på nettet, kan det være en rigtig god øvelse at overveje, hvordan du for fremtiden ønsker at bruge din have.

Foretrækker du for eksempel at drikke kaffe med venner og familie eller slikke sol, mens du læser en god bog? Eller skal der være plads til minigolf og fodboldmål, som børn og børnebørnene kan muntre sig med, når de kommer på besøg?

Føler du dig helt fortabt i virvaret af ukrudt og forvildede buske – eller ønsker du blot at endevende haven og starte fra scratch, kan det være en rigtig god idé at kontakte en professionel anlægsgartner.

Har du brug for maskiner, manpower og professionelle anlægsgartnere, så læs med her!

Kreative idéer til haven, du kan lave med børn

Har I fugle i haven, der mangler et sted at bo? Så er det på tide, at I samler jer om et hyggeligt projekt, hvor der bygges, males og koges!

Find træ og maling frem. Hjælp de yngste med at skære træet til fuglekassen eller -brættet, inden der skal skrues, hamres og males fine mønstre. Sæt den fine fuglekasse eller -bræt et sted, hvor katte, hunde og småbørn ikke kan komme til – så har I hygge i haven de næste mange år.

Vil I gøre lidt ekstra ud af det, kan I lave jeres lave jeres egne fuglefoderkugler og hænge dem op i haven.

Fra skrald til guld – gør haven mere hyggelig med genbrug! 

Har I et stort træ stående i haven, som skygger for solen på de varme sommerdage? Så kan I pynte det med glas malet i flotte farver! Find et par gamle vand- eller sylteglas frem, mal dem i flotte mønstre med glasmaling, der kan tåle vand, og hæng dem på træets grene med ståltråd. Så har I den perfekte lyskæde, når dagen først går på hæld!

Et par hjemmestrikkede tæpper eller -syede puder, kan desuden gøre en verden til forskel i haven! Find dine gamle stof- og garnrester frem – inden du ved af det, kan du nyde din hyggelige have på et fint tæppe eller bænk med bløde puder.