Som forælder kan du nok nikke genkende til følelsen af, at man ræser afsted i den travle hverdag, og den ene dag tager den anden. Pludselig er hele ugen gået, og man er død for energi.

Det kan være svært at finde det mentale overskud til virkelig at sætte sig ned og fordybe sig i projekter med børnene. Men samtidig banker den dårlige samvittighed også på. Det behøver dog ikke at være så uoverskueligt eller svært at lave kreative projekter med børnene – heller ikke selvom du måske ikke er den kreative type. De fleste kan finde ud af at slå et søm i et bræt eller bruge en skruemaskine, og allerede her kan du komme langt i et børneunivers.

Giv dig i kast med et hyggeligt projekt med barnet

Det gælder ikke om at lave helt perfekte ting. Lad være med at gå på Instagram og se de vildt fantastiske projekter, som andre forældre laver til deres børn. Det er dumt at sammenligne, for det er sjældent den virkelige virkelighed, der offentliggøres på de sociale medier. Børnene er også fuldstændigt ligeglade med, om tingene er pæne og i vatter. Det skal bare fungere, og så klarer fantasien resten.

Køber du noget billigt træ, eksempelvis nogle lægter og nogle forskallingsbrædder, så har du allerede byggematerialer til at bygge nærmest hvad som helst i børnehøjde. Du kan eksempelvis lave en kvadratisk ramme af lægterne og sætte sider på. Lad to sider være åbne – en i bunden og en frontside. Vupti, så har du en lille hule eller hytte, alt efter hvor stor du laver den. Så kan børnene give sig i kast med at male den i alverdens farver bagefter.

Husk på, at det gælder om at hygge sig og bruge tid på hinanden. Det er det uperfekte, der er perfekt i sidste ende.

Der findes mange flere ting, som kan laves ud af byggematerialer. Det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser. Er du selv på bar bund, så prøv at spørge barnet, hvad det godt kunne tænke sig, at I lavede, og så laver du blot den mest simple løsning ud fra barnets idéer. Vil du gerne spare penge på dine byggematerialer, så kan du klikke her, hvor du kan se en oversigt over forskellige byggemarkeder og deres priser.

Få en håndværker til at give en hånd, hvis der er noget, der driller

Har I et projekt, som I skal have hjælp til nogle detaljer ved, så kan du altid hyre en håndværker. Ingen opgaver er for små. Det kan eksempelvis være, at I er ved at bygge et legehus. Lad dig ikke stoppe, fordi dette er for svært at lave et tag med hældning. Så er det bedre lige at bruge en skilling på at få en håndværker til at løse denne del af opgaven, så I kan komme videre med projektet og gøre barnets drøm til virkelighed – både drømmen om et legehus og drømmen om en eftermiddag med fuld fokus fra mor eller far.

Bagefter skal barnet nok få masser af timer til at gå med at lege med jeres værk, så du kan nå alle de kedelige voksenting, som du er kommet bagud med.