Udendørsaktiviteter er en vidunderlig måde at aktivere dine børn og få dem til at se mere kreativt på deres omgivelser. Det er også en måde at få dem til at fjerne deres øjne fra deres smartphones og tablets.

Vil du gerne have dine børns øjne op fra smartphonen?

Så har vi tre kreative lege og aktiviteter, du kan lave med dine børn ude i det fri hele året rundt.

3 sjove og kreative udendørsaktiviteter

1. Gå på billejagt i skoven

Børn elsker biller. Det har de alle dage gjort. De er ulækre, de kribler og de gemmer sig overalt i naturen. Men biller og andre insekter er også fascinerende og viser en helt anden siden af den verden, vi ellers lever i.

Vil du gerne vide om, der gemmer sig en lille entomolog i dine børn? Så tag dem med ud i skoven og gå på billejagt.

En billejagt er en oplagt udendørsaktivitet, hvis du gerne vil åbne dine børns øjne for den danske natur og de små dyreverdener, mennesker passer hver dag uden nærmere omtanke. I kan lave jeres egen undersøgelser eller lade dit barn vælge et bestemt insekt, som de gerne vil lære mere om.

Insekter og biller gemmer sig dog typisk i rådne træer, skovbunde og mørke afkroge. Så hvis I gerne vil kunne studere jeres fangst nærmere i deres naturlige omgivelser, kan det være nødvendigt med en pålidelig pandelampe.

2. Løbe med drager

Det blæser meget i Danmark. Det er for det mest en anledning til frustration. Men når det kommer til udendørsaktiviteter, kan det faktisk være en bonus.

Udnyt vejret og løb med drager med dine børn. Det er fysisk aktivitet, som også kan bruges til at lære dem om vejret eller forbedre deres motoriske evner. Derudover er det også bare sjovt.

I kan selvfølgelig altid købe jeres egen drage. Men det er næsten altid sjovere at bygge jeres helt egen. Det eneste, I skal bruge, er:

  • Tråd eller sejlgarn
  • to korte træpinde (f.eks. 30 cm.)
  • En lang træpinde (f.eks. 60 cm.)
  • Malertape
  • Et stykke stort gennemsigtigt plastik
  • Maling

Det er bedst at male dragen, efter I har klippet plastikken til – men før I har bygget den færdig. Så kan I nemlig sprede plastikken ud og male på den som et lærred.

3. Gør gåturen sjovere med en lydbog

En helt almindelig gåtur er også en fantastisk udendørsaktivitet. Det får blodet til at cirkulere, og får brændt noget krudt af inden aftensmaden. Hvis dit barn er lidt svært at få ud af døren, kan du altid supplere turen med en lydbog.

En god lydbog liver en hvilken som helst rute eller tur op. Barnet kan forestille sig, at de er en farlig pirat eller bevæger sig gennem en fremmed, men spændende, verden. Og med dig i hånden, føler de sig aldrig alene eller alt for langt væk fra noget trygt.

Hvis du ikke lige har lyst til at købe en lydbog hver gang, I skal på farten, kan du ofte få en gratis, eller billig, adgang til en lydbogsapp, via dit mobilabonnement. Blandt andet Oister+ tilbyder en forlænget prøveperiode på flere børnebogs- og lydbogsapps.