De seneste år er en unik modebølge skyllet ind over det danske land.

Tidens buzzwords er: ”Retro, kitch og genbrugs-design”.

Stueborde bygges af brugte ølkasser, gamle skoletavler får nyt liv som vægdekorationer og de gamle trappestiger hives ind i stuen og bliver en spændende del af møblementet i alt lige fra badeværelse til køkken.

Med et par gode ideer og lidt kreativ finesse, pustes der nyt liv i gamle genstande og boligen får et frisk charmerende retro-look, der kan tilpasses enhver stil.

I denne artikel, finder du 3 sjove (og let udførlige) bud på hvordan du kan forvandle den gamle trappestige til et flot møbel, som kan pryde dit hjem.

Det anbefales at anvende træstiger, for et mere naturligt og æstetisk look.

Babylons hængende haver – til dit køkken

En simpel men yderst praktisk og smuk ide, kan på blot få minutter forvandle din gamle trappestige til en lille plante-reol der bugner af frodigt liv.

Tape en anelse plastic henover trinnene for at beskytte fladen mod vand (i tilfælde af at du spilder når der vandes planter) og placer derefter en overflod af smukke planter på stigens forskellige trin.

En simpel, men utroligt æstetisk løsning der kan tilpasses til dit køkken, ved at inkluderer forskellige madlavnings urter mellem dine udvalgte potteplanter.

Et spændende natbord med flere etager

Mangler du et spændende natbord til soveværelset, hvor der er plads til både natlampe, alle dine bøger til aftenslæsning og en tallerken eller to, i tilfælde af at du får lyst til et stykke toast efter sengetid? Så find den gamle trappestige frem.

Med en trappestige har du flere store flader, der kan anvendes alt efter ønske: Placer bøgerne nederst, natlampen øverst og brug mellemflader til dekorationer, vækkeur og service.

Stigen kan evt. males så den matcher soveværelsesvæggen, eller endog sengegavlen.

Knick-knacks på trin

Det er ved at være juletid, og nu hvor december spreder sin varme stemning ud over det danske land, stiger antallet af glade nisser i danskernes vinduer også med skræmmende hast.

Med en trappestige til julestuen, kan du skabe et jule-landskab der er helt dit eget – og som ikke breder sig ud over en enorm overflade.

Måske ønsker du at dække trappens trin med hvidt vat, og sammen med børnene bygge forskellige julelandskaber?

Eller hvad med at bruge trappestigen til at skabe en spændende og flot julekalender til dem du holder af?

Kun fantasien sætter grænser for hvorledes du ønsker at bringe den gamle trappestige til live med julens mange smukke designs.