Trænger dine vinduer eller vindueskarme hjemme til at blive piftet lidt op, så kan du selv lave ting, der gør dit hjem unikt og personligt. Der er masser af projekter at kaste sig over for det er absolut ikke kun potteplanter, som hører til, når det kommer til indretning af vindueskarme og vinduet.

Lad dig inspirere af de forskellige DIY-projekter til vinduet eller vindueskarmen herunder. Det behøver ikke være særligt dyrt, og du behøver heller ikke nødvendigvis at være megakreativ.

1. Mal dine egne vaser

Vaser kan styles på mange forskellige måder og ser altid godt ud med friske blomster eller udsprungne grene i. Men det er ikke sikkert, du lige har tre-fire vaser som passer sammen i farver og stil til at lave en lille udstilling i vindueskarmen.

Det kan du dog hurtigt gøre noget ved, og samtidig kan du helt selv vælge, hvordan vaserne skal tage sig ud. Gå i kælderen eller på loftet, og find gamle vaser frem, eller tag på loppemarked, og køb vaser med hjem. Forskellig højde på vaserne giver en god dynamik. Herefter kan du male vaserne i flotte farver og ved at sørge for, at de samme farver går igen på vaserne, skaber du hurtigt en fin sammenhæng.

2. Brug flasker som vaser

Du kan også finde gamle og nye gennemsigtige flasker frem i forskellige former og højder og bruge dem som vaser. Enten kan du gøre dem rene, og bruge dem som de er, eller du kan give dem en make-over med en omgang maling.

Først gør du flaskerne rene og lader dem tørre, og herefter hælder du malingen ned i flasken og sørger for, at malingen fordeler sig over hele den indvendige overflade. Herefter skal flasken blot tørre i nogle dage, og så har du en lille samling af personlige og kreative flaskevaser til at pynte i vindueskarmen.

3. Skift til nye vinduer

Er dine vinduer meget gamle og slidte? Så kan det være svært at shine dem op ved kun at stille pynt i dem. I sådan et tilfælde skal der et større indgreb til, og det kan være nødvendigt at udskifte dine gamle vinduer med nogle nye. Hos www.net2kompagniet.dk har de et stort udvalg af vinduer til fornuftige priser og i høj kvalitet.

At få nye vinduer sat i gør ikke bare noget ved udtrykket på dit hus eller lejlighed – det giver også en værdistigning, og så holder nye vinduer tæt, så du kan få en mindre energiregning. Og med nye vinduer i bliver du sikkert endnu mere motiveret til at lave kreative projekter til vindueskarmen.

4. Lav en drømmefanger til vinduet

Hvis du gerne vil have noget hængende i vinduet og ikke kun ting stående i vindueskarmen, kan en drømmefanger være et godt valg. Du skal blot bruge en metalring, bomuldsgarn og pynt, såsom fjer eller perler til at lave din egen drømmefanger.

Det giver dit hjem et personligt udtryk, og så er drømmefangere meget in i den moderne indretning lige nu. Sæt eventuelt et par lysestager i vindueskarmen med lys i samme nuancer som drømmefangeren for at fuldende udtrykket.

God fornøjelse!