Det er sjovt at være kreativ, og det er dejligt at gå og kigge på sine kunstværker bagefter. Husker du at hænge din kunst op? Det er ærgerligt, når smuk kunst bliver gemt væk i et opbevaringsrum.

Vil du lave noget kunst, som du ikke kan undgå at se på, så kan du dekorere din bolig. Med den rigtige maling kan du male stort set alt. Og hvad bliver ikke flottere med lidt farver?

Her er 4 idéer til, hvor du kan dekorere og give nyt liv i din bolig:

Selve rummene

Det oplagte er selve rummene, altså vægge, gulve og lofter. Det er de steder, man oftest tænker på først, når man tænker på at male noget i boligen.

Mange maler deres vægge i hvide eller andre lyse nuancer, gør det samme med lofterne og lader gulvene være. Du kan overveje, at gøre noget anderledes. Mal loftet blåt som himlen – og med skyer og fugle. Mal en græsplæne på gulvet og en masse træer og natur på væggene. Så får du virkelig bragt liv i rummet.

Døre

Hvis du vil gøre det 100 % med et rum, så skal du også huske dørene. Se dem som en del af væggene. Det kan være sjovt at skjule en dør, fordi den bare går i et med kunstværket.

Har du ikke lyst til at bringe så meget liv ind i et rum, så kan du nøjes med døren. Det er en kedelig genstand, vi benytter hver dag. Hvorfor ikke gøre den til et kunstværk? Den vil stå ud, hvis du maler den i en kraftig farve. Du kan også dekorere den med en solnedgang eller dit yndlingsdyr.

Møbler

Har du et gammelt, grimt køkken med brune trælåger? Så kan du pifte det op med lidt maling og få følelsen af et nyt køkken. Et gammelt skab kan blive kønnere at se på, og et afskallet bord kan blive som nyt. Tag fat på dine grimmeste møbler, og gør dem smukke igen.

Vælg altid en maling, der er egnet til dit projekt.

Tøj, duge og gardiner

Vil du male på lidt blødere ting, kan du finde tøj og duge frem. Dit gamle tøj kan få nyt liv, så du gider bruge det igen. Du kan dekorere dine kedelige duge, så der kommer liv på påskebordet eller julebordet. Selv gardinerne kan få lidt mere farve og liv.Når du skal male på stof, skal du bruge stofmaling.