Mange husejere i dag, har en tilhørende have, men på grund af en travl hverdag, med job, børn og fritidsaktiviteter, samt andre forskellige relationer der skal plejes, kan det være svært at finde tid til at gå i haven, hvilket resulterer i at mange haver, ikke er haver, men bare et stykke græs bagved et hus. Hvis du går og drømmer om få en smuk og flot have, som din nabo vil misunde dig, kan man ikke komme udenom at det vil kræve tid og energi. I denne artikel får du et par tips til hvordan du nemmest får en smuk have.

Start med græsplænen

Nogle mennesker tror at en græsplæne bare skal klippes og så passer den mere eller mindre sig selv, men det er desværre ikke helt rigtigt. Hvis man vil have en smuk og grøn græsplæne, skal der lidt mere til. En græsplæne skal også vandes. I Danmark klarer regnen det for det meste, men der kan være tørre perioder, hvor det er nødvendigt at vande sin græsplæne. Det kan også være en fordel at bruge gødning, som udover at kan få græsset til at gro bedre, også kan være med til at få din græsplæne til at se grøn og sund ud.

Planlæg inden du planter

Ligesom med alt andet man kaster sig ud i af forskellige projekter, så er det en god idé at lægge en plan inden man begynder at plante sin have til. Tænk over hvilken slags planter du vil plante, samt eventuelle grøntsager og krydderurter. Når du har fundet af hvilken type planter, blomster og grøntsager du gerne vil have i din have, så er det også en god idé at lave en plantegning inden du begynder at smide frø i jorden, så du har det fulde overblik over hvordan du gerne vil have din have skal se ud.

Sådan finder du frøene

Når du har besluttet dig for hvordan din have skal se ud og hvad den skal indeholde, så er det tid til at købe før og blomsterløg, som du kan smide i jorden. Du kan finde frø og løg i dit lokale supermarked, men du kan også finde dem på nettet. Hvis du f.eks. har besluttet dig for at din have skal indeholde Gladiolus, så kan du finde gladiodus løg på Blomsterverden.dk og få dem sendt direkte til din dør. Når du modtager løgene, er det bare at smide dem i jorden og vande dem regelmæssigt, indtil de springer ud.