Det er så fantastisk dejligt at give sig selv tid og plads til at lave noget kreativt. Det er vigtigt for alle mennesker at skabe og kreere. Vi føler os mest hele og forbundne, når vi er i kontakt med vores kreative selv. At udfolde os kreativt er vores højeste natur.

Vi bør prioritere det hver eneste dag. For vores sundhed og lykke. Hvad det er, vi gør, som er kreativt, kan være næsten hvad som helst. Alle muligheder, der giver plads til kunstnerisk frihed, kan tilfredsstille skabertrangen i os. Selv det daglige og nødvendige kan blive til kreative ting.

Det er både for børn og voksne

Børn søger helt naturligt at udfolde sig kreativt. De gør det hele tiden gennem leg, og de elsker at kunne sidde og give form og liv med deres hænder. Det er vigtig for børns udvikling, at de får lov til at være kreative og lærer at tænke kreativt.

Men det er lige så vigtigt for voksne, især fordi voksne glemmer det eller finder på undskyldninger for ikke at gøre det. Det er ikke, fordi alle behøver at mestre en kunstform og dedikere sig til det. At lave kreative ting, kan være småt og hyggeligt.

Det kan være at afprøve forskellige materialer og værktøjer. Det kan være at begynde at lave gaver til jul, fødselsdage og andre anledninger, i stedet for bare at købe dem. Det kan være, hvordan du indretter dit hjem og din have. Det kan være, hvad du laver sammen med dine børn og dine veninder.

Kreativitet kan være alle steder i dit og liv og din hverdag. Det er bare at begynde at tænke mere kreativt.

Dit byggeprojekt er en gave til dit kreative selv

Selvom byggeprojekter også handler meget om at finde de rette materialer og de bedste priser, handler det også om kreativitet. Selvom du måske bare skal have lagt rullegræs ud, kan det stadig være en opfindsom proces. For at få det hele lagt ud på det smarteste måde, må du jo tænke kreativt.

Hvad du drømmer om at bygge, så gør det til dit kreative mesterværk. Du kan finde på nye former på havebede og finde på, hvilke planter der skal være deri, og hvordan de skal arrangeres i forhold til hinanden. De kan tilmed gøre det til en kreativ leg med børnene at tegne mulige blomsterbede og se, hvor mange forskellige ideer der kommer frem.

Hvis du godt kunne tænke dig en tilbygning eller andet lignende, så tænk ikke kun på, hvad der er praktisk og økonomisk. Tænkt mere på, hvordan projektet kan blive originalt og personligt. Tillad dig selv at tænke ud af boksen og gøre det spændende.

Hvad end du står overfor, vær det aftensmad eller madpakker, at sætte hår eller tegne, så gør det kreativt. Når du først begynder at skabe et godt forhold til dit kreative selv, vil du se det vokse og blomstre. Når du først åbner og forbinder dig, vil inspirationen strømme, og det vil gøre dig gladere og mere levende.