Kreativitet kan være mange forskellige ting, og vi har en tendens til at tænke på kreativitet som noget der skal resultere i en eller anden form for kunst. Sådan behøver det ikke nødvendigvis at være, og kreativitet behøver ikke nødvendigvis at have et højt præstationsniveau. Vi skal ikke glemme hverdagskreativiteten. Her kan du læse mere om, hvordan du kan blive mere kreativ i din hverdag.

Find frem til dit kreative indre

Der er mange der bærer på en masse kreativitet, som de aldrig får omsat til noget ‘produktivt’. Det er først og fremmest en god ide at tænke på kreativitet som noget, der ikke nødvendigvis behøver at være hverken profitabelt eller produktivt på nogen måde. Der er ingen forkert måde at være kreativ på, og man kan få meget ud af, at være lidt mere kreativ i sin hverdag. Det er først når man begynder at tænke, at kreativiteten skal have et bestemt formål, at den mindfulle processen, som kreativitet kan være, står i fare.

Det betyder dog ikke, at kreativitet og det at finde frem til sit kreative indre, ikke kan have produktive følgevirkninger. Der er meget man kan få ud af sin kreative proces, både mentalt og fysisk. Lad os se på nogle gode eksempler på lige præcis det.

Design og sy dit helt eget tøj

Der er mange der har fået øjnene op for det at få udløb for sin kreativitet gennem at designe og sy sit helt eget tøj. Vi lever i et samfund, der vi hele tiden stræber efter at blive mere klimabevidste, og her passer det at sy sit helt eget tøj godt ind. I tillæg til den rent praktiske egenskab, som det er at sy, så er det en kreativ proces i det at designe. Der er masser af flotte mønstre som man kan tilpasse, så de passer perfekt til ens krop og præferencer.

Du har måske drømt om, hvordan det ville være at have den perfekte garderobe, med kun tøj som du kan lide at have på og gå med. Det kan blive virkeligheden, hvis du lærer at designe og sy dit eget tøj. Det er dog noget der kræver lidt øvelse, og dermed ikke noget du skal forvente, at du klarer perfekt med det samme. Man skal først og fremmest investere i en god og pålidelig symaskine hos en symaskine forhandler. En god symaskine skal have nyttige funktioner og være nem at bruge, hvis du er helt ny til at sy.

Der er en helt særlig glæde over, at gå med tøj som man selv har designet og syet. Hvis du først har fået øjnene op for, hvor mange komplimenter du får, både fra dig selv og andre, så. er det svært at gå tilbage til, at købe tøj i en butik. Det er heller ingen hemmelighed, at det kan være meget billigere at sy sit eget tøj, end at købe det nyt.

Kun kreativiteten sætter grænser

Måske kan man også sy om tøj som man finder i genbrug? Der findes mange muligheder, og det er kun kreativiteten der sætter grænser for, hvad du kan lave med det du finder eller det du finder på.

At sy sit eget tøj, er en sjov måde at være mere kreativ i sin hverdag. Når man syr selv, så får man glæden ved både at skabe og at gå med tøjet, og det er produktivt såvel som nærmest meditativt. Det giver også en god mestringsfølelse, at lave noget fra bunden, som har en reel funktion. Det udelukker dog ikke, at man kan designe uden at sy tøjet og skabe bare for at skabe. Det at drømme op sit eget univers, måske tegne det ned og måske i sidste ende at lave det om til faktiske ting og stykker tøj, giver et kreativt outlet i din hverdag.