Vandring er en aktivitet for hele familien. Både små og store børn kan være med, når turen går gennem den smukke natur med rygsækken fyldt med snacks og en spændende rute forude. Det er en ideel aktivitet i weekenderne – både dagsture og med overnatning – men det er også et godt bud på en aktiv og anderledes ferie, hvor motion, frisk luft og nye oplevelser går hånd i hånd.

Du kan gøre hele familien vandreklar på Friluft.dk, hvor du finder alt til vandreturen. Noget af det vigtigste er godt fodtøj, der er komfortabelt og praktisk. Mærket ECCO er synonymt med kvalitet og komfort, så med et par ECCO støvler til både børn og voksne er I godt dækket ind og klar til at tage på eventyr.

Når der er børn med på vandreturen, er det vigtigt at motivere dem i løbet af dagen, især hvis det er en lang tur. Sjove lege og små eventyr er med til at give de små størrelser lyst og energi til at fortsætte med at gå – og det er med til at holde humøret højt hos alle i familien.

Kikkerter

At have kikkerter med på tur er næsten en aktivitet i sig selv. Med en kikkert i hænderne kan børnene udforske naturen på en helt anden måde, der er både sjov og interessant, og de får et nyt perspektiv på omgivelserne. Vælg en god håndkikkert, som både har en praktisk størrelse for børn og høj kvalitet, så du får et knivskarpt billede gennem linsen. Lav en leg ud af det ved at få børnene til at spotte fugle eller andet dyreliv, eller brug dem som en del af den gætteleg, du kan læse om længere nede.

Skattejagt

At lave en skattejagt til vandreturen er en nem måde at holde børnene beskæftiget med intet andet end en liste. Alt, du skal gøre, er at lave en liste hjemmefra med forskellige ting, som børnene skal finde i løbet af dagen. Det kan være forskellige fugle eller træer, en hjerteformet sten, spor efter dyr, forskellige farver på blade og blomster og måske en farve, der er ekstra svær at finde – så kan du nyde, hvordan børnene kaster sig over skovbunden, kigger op mod trækronerne og konkurrerer om at være den første til at færdiggøre listen.

Gætteleg

En god, klassisk gætteleg er perfekt til lange vandreture, hvor der er masser at kigge på. I bruger nemlig naturen omkring jer til at lege. På skift vælger I et dyr, en plante, et træ eller noget helt andet, som I kan se omkring jer, og giver én ledetråd ad gangen til de andre – den, der først gætter, hvad personen tænker på, har vundet.

Skal gættelegen være udfordrende, så kan den f.eks. handle om navne på dinosaurer.

Alfabet-legen

Alfabet-legen er endnu en leg, der hverken kræver rekvisitter eller elektronik. I starter med at finde noget omkring jer, der begynder med bogstavet ”A”, og så bevæger I jer gennem alfabetet én person ad gangen. Det er også en god anledning til at tale om naturen, hvis I støder på noget gennem alfabetet, som børnene ikke kender til – så bliver det til en både sjov og lærerig leg.

Walkie-talkies

Denne leg kan selvfølgelig også udføres med telefoner, men det er ikke lige så sjovt som med walkie-talkies. Den gamle elektronik holder nemlig endnu – med et par walkie-talkies kan børnene løbe rundt på egen hånd og for eksempel lege, at de er på en hemmelig mission, eller melde tilbage til de voksne i gruppen med spændende fund på vejen.