Her finder du masser af forslag til lav selv smykker. Vil du gerne have et smykke, som ikke ligner alle andres? Eller søger du en personlig og anderledes gaveidé? Så kan du selv lave smykker. Heldigvis behøver du hverken at være sølvsmed eller designer for selv at lave flotte og personlige smykker.

Ideer til kreative og flotte DIY smykker

Hjemmelavede smykker er perfekte gaver til både voksne og børn. Her på siden finder du flere forslag til begge dele.

Hjemmelavede gaver kan bare et eller andet helt særligt, ikke? En gave, der er brugt tid på, bliver ofte skattet en lille smule mere end så mange andre gaver. I en tid med overflod af ting sætter de fleste pris på noget, som der er er lagt et arbejde i. Lav selv smykker, og giv sådan en gave til dine nærmeste, og bring stor glæde.

Er smykket til et barn vil han eller hun garanteret elske at være med i til at lave dem. Så kan I nyde en kreativ proces sammen, hvor der kommer et flot resultat ud af det.

Barnet kan også være med til at lave smykket som en gave til et familiemedlem. Det vil med garanti blive overrakt til modtageren med stor stolthed. Gaven kan f.eks. være en barselsgave til moster.

Lav selv smykker kan dog også være flotte og stilede, præcis ligesom de smykker, som du kan købe færdige i butikker. Lav et smykke til din kæreste, og giv ham eller hende en gave, som du virkelig har lagt tid og kreativitet i.

Søger du inspiration til at komme i gang med lav selv smykker, så læs videre. Her finder du en masse idéer. Du skal blot klikke dig videre her fra siden, og så finder du ud af, hvordan du nemt og hurtigt kan komme i gang med de kreative smykker.

Halskæde med vedhæng af krympeplast

Kender du til krympeplast? Det er et sjovt materiale at arbejde med. Dekorer krympeplast med det motiv, som du ønsker, skal hænge fra halskæden. Børn kan sagtens være med, for det gør ikke det store, hvis farverne ikke holder sig helt inde for stregerne.

Herefter skal plasten i ovnen, hvor det krymper sig sammen. Så har du et sjovt motiv, du kan hænge fra en halskæde. Det er en nem og hurtig måde at komme i gang med et lav selv smykke på! Se motiver og materialer her.

Smykke med personlig tekst

Dette lav selv smykke kræver en smule håndværksmæssig kunnen. Du skal nemlig slå bogstaver i et lille messingtag. Det giver muligheden for at skrive lige præcis hvad du vil. Skriv for eksempel din kærestes navn, eller skriv ”my love”, som det er foreslået i vejledningen.

I smykket skal der også sidde en fin lille perle. Se step to step vejledning her.

Enhjørning hårbøjle

Hvis du ikke selv har børn, så ved du måske ikke at enhjørninger simpelthen er et kæmpe hit. Kender du en pige, du skal give en gave, skal du prøve du lave verdens fineste hårbøjle med en enhjørnings horn på til hende.

Hårbøjlen laves af filt, og der følger skabeloner med til det hele. Køb alt hvad du skal bruge lige her.

Halskæde med enhjørning

Endnu et hit med en eventyrlig enhjørning! Denne halskæde kan din datter lave til sin veninde, eller I kan hjælpe hinanden med at lave den til hende selv.

Den søde enhjørning laves nemt i krympeplast, som altid kommer til at se flot ud efter en tur i ovnen. Halskæden er både nem og sjov for store og små. Find materialer og vejledning her.

Flotte øreringe med perler

Perler er sjove at lege med for store og små. Til dette lav selv smykke kan du med en særlig teknik få perlerne til at ligne små fine blomster. Det kræver, at du er en lille smule ferm med en tang, nål og tråd. Så det er nok bedst, hvis der er en voksen med til at lave smykket.

Se her, hvordan du laver blomster med perler.

Armbånd med detaljer og magnetisk lås

Lav selv smykke med en praktisk og professionel magnetlukning. Så er det nemt at tage af og på.

Armbåndet er pyntet med facetperler og metalperler samt en sød lille plade med teksten ”made with love”. Dette armbånd er stilet i sit design, så det kan bruges af både voksne og børn.

Køb varerne til lav selv smykket her.

Find flere ideer til lav det selv smykker her

Savner du endnu flere ideer til flotte lav det selv smykker til DIY projekter til dig selv eller børnene, så kan du finde et hav af ideer lige her.

Køb færdiglavede smykker

Hvis du ikke har lyst til at gå i gang med lav selv smykker, så findes der heldigvis masser af unikke og flotte smykker som du kan købe færdige. I dag er der mange gode online smykkebutikker, hvor priserne er i bund og udvalget er stort. 

Slip for at lave smykkerne selv, men giv alligevel et flot og unikt smykke i gave til dine kære!

Halssmykke med nordisk hammer

Den nordiske mytologi har i den grad fået et opsving, og er atter populært hos mange. Thors hammer er i sig selv et symbol på nordisk mytologi og den nordiske historie, som vi kommer fra. Smykket er en god gave til unge mænd. Se halssmykket her.

Armbånd med Swarovski perler og Himalaya krystaller

Har du droppet idéen med lav selv smykker, men ønsker alligevel at give en unik gave, så bør du se nærmere på armbånd fra denne side.

Armbåndene er alle originale designersmykker med flotte perler og krystaller. De laves til både mænd og kvinder og er bestemt et kig værd.

Unikke smykkegaver

Selvom du ikke har kastet dig over lav selv smykker, kan du sagtens give unikke smykkegaver til dine nærmeste. Et smykke behøver nemlig ikke kun at være en halskæde eller et armbånd.

Hvad med et par vanter med sten? Eller en pyntet mobiltaske? Find inspiration her eller find flere smykkegaver her.

Søde smykker til børn

Søger du en dåbsgave eller måske en helt særlig fødselsdagsgave til en lille guldklump?

Så kan du finde mange flotte smykker til børn lige her. Det kunne for eksempel være et armbånd med den kære Peter Plys eller et farverigt regnbue-vedhæng. Uanset om du ender med at give et lav selv smykke i gave eller et færdigt smykke, så er det en gave, som modtageren kan gemme og skatte for altid. Held og lykke med at finde det perfekte smykke til dig selv eller dine kære.