Det kan være dyrt at have en kreativ hobby. Meget dyrt. Det kræver ofte penge til alverdens materialer, hvis man tager sin hobby seriøst og har skabertrang. Det kan være et kunstprojekt eller en gave til en kær ven, der sluger både tid, koncentration og penge. Og hvad gør man så?

Du ved det godt. Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at have en hobby. Særligt hvis det er en kreativ hobby, der kræver, at du ofrer en del penge på materialer, hvad enten det er garn, maling, perler eller fine dele til smykker.

Hvis din hobby betyder meget for dig, er du sikkert villig til at ofre både tid, energi og penge på hobbyen. Men det er samtidig vigtigt, at din hobby ikke ruinerer dig økonomisk. Du skal jo også have mad på bordet.

Vil du fortsætte med at lave kreative hobby-projekter, og vil du være mere ambitiøs, kræver det garanteret, at du smider flere penge efter dine projekter.

Det kan være, du har en idé om snart at kreere en personlig og kunstnerisk fødselsdags- eller bryllupsgave, der kræver ekstra mange penge, og så kan det blive et problem i forhold til økonomien, hvis du i forvejen måske ikke har det største budget. Så kan det være, du må researche på, hvad du så gør.

Kan du ikke lide at bruge penge?

Hvis du altid har dårlig samvittighed over at have brugt mange penge, kan du overveje, om du skal til at investere. Du behøver ikke at kaste dig ud i aktiespekulation fra begyndelsen. Men det kan være en mulighed at se nærmere på en alternativ investeringsmulighed som crowdlending.

Med crowdlending kan du tjene penge ved at låne penge til andre. Investerer du som crowdlender har du mulighed for at få et højt afkast med relativ lav risiko.

Du kan overveje, om du skal begynde at investere et lille beløb for at se, hvordan konceptet fungerer. Så kan du efterfølgende overveje, om det er noget, du har lyst til at prøve igen med et lidt højere beløb. Faktisk kan du investere helt ned til 50 kr., så mere behøver det ikke at koste dig i første omgang.

Her kan du læse en anmeldelse af crowdlending-platformen Fast Invest, der har eksisteret siden 2015, og som tidligere har givet over 13% i afkast.

Rigtig god fornøjelse med alternativ investering og dine kommende hobby-projekter!