Et køkken er en vigtig del af dit hjem. Det fungerer ofte som hjemmets hjerte, hvilket også betyder, at du sikkert gerne vil have at især køkkenet har en bestemt og speciel udstråling og udseende – et udtryk, der giver hele hjemmet et opløft. Dette kan opnås på mange måder.

Et af de nemmeste og mest omsiggribende er at købe et komplet køkken, hvor alt er, lige som du gerne vil have det. Et komplet køkken, der giver hjemmet og dit liv det komplette udtryk af kvalitet og hygge. Hvis du hellere vil lave de mindre ændringer, der kan være med til at give køkkenet et løft, så kan du se eksempler på dette herunder.

Her kan du give dit kreative aftryk på køkkenet

Alt afhængig af dit køkken, så har køkkenet mange aspekter og områder, hvor du kan ændre lidt og sætte dit kreative og personlige aftryk, hvilket kan give køkkenet det løft, du gerne vil have. Her er nogle eksempler:

  • Leg med farverne i køkkenet. Nye farver og kombinationer af farver er noget af det, der giver den største effekt på resten af køkkenet. Du kan f.eks. give dit køkken et lille løft ved at male skabene sorte, hvis dit køkken er hvidt. Hvis du vil eksperimentere lidt mere, kan du lave en række farvekombinationer med f.eks. hvid og blå eller sort og grå, hvor du maler forskellige dele af køkkenet.
  • Du kan opgradere din nuværende sokkel-front. Du kan f.eks. lime en ny front af stållaminat på for et mere moderne udtryk. Hvis dit køkken for det meste er hvidt eller sort, kan du også prøve dig ad med egetræ.
  • Hvis du vil give din væg ved køkkenet lidt mere flair, kan du sætte fliser op, der har en interessant farve eller et specielt mønster (eller begge). Fliser giver køkkenet et mere rustik eller retro look.
  • Skift dine låger, skabe elle skuffer ud med åbne reoler eller hylder. Derved opstår der mere åbenhed i køkkenet, og du kan også vise alt dit seje køkkengrej frem. Denne åbenhed via hylder er yderst populær i øjeblikket. Det virker dog bedst, hvis det kun bruges i områder, hvor skabe eller skuffer ikke er fyldt med diverse skrammel.
  • Hvis du stadig vil bevare skuffer og skabe, kan du også give dem en lille opgradering ved at give dem nye, smarte håndtag.
  • Hvis du ikke vil lave om i selve køkkenet, kan du blot skifte ud i lyset. Det rigtige lys kan sætte køkkenet i et helt nyt og spændende lys. Du kan f.eks. hænge bløde, dæmpende lys over køkkenet, hvilket giver mere hygge.

Sørg for at holde den røde tråd

Det kan nemt ende med at tage overhånd, hvis du går i gang med disse små, kreative løft i køkkenet. Det er derfor vigtigt at huske på, at de forskellige løft gerne skal komplimentere hinanden og virke sammen, således at køkkenets overordnede udtryk ikke bliver forvirrende, men kontinuert og samarbejdende.