Naturen er en stor inspirationskilde, hvis man ved, hvor man skal kigge henne. I dag er der mange, der har for travlt til virkelig at lægge mærke til naturen eller til bare at gå en tur i naturen. Men der er tusinde af ting, man kan finde i naturen, der kan bringes indenfor som dekorationer og andre DIY-projekter.

Når man bruger naturen som inspirationskilde og materialer skal man selvfølgelig vise omsorg for naturen. Ved at lave et DIY-projekt med naturlige ting kan man bevise, at man arbejder bæredygtigt og med omtanke for naturen.

Læs med herunder for at få inspiration til, hvorhenne i naturen du kan finde ting til dit næste projekt. Og få ideer til hvad du kan lave ud af det, du finder i naturen.

Ting du kan bruge fra skoven

Skoven er et rigtigt godt sted at starte. Her gemmer sig mange forskellige ting, man kan finde og bruge. Og det skrifter fra sæson til sæson, hvad man kan finde. I foråret er det oplagt at plukke blomster fra den grønne skovbund. Mens man om efteråret med garanti kan finde modne bær og svampe til madlavningen eller kastanjer til kastanjedyr. Find inspiration her.

Men skoven består selvfølgelig hovedsageligt af træ. Træ virker som en utømmelige kilde, men det er det desværre ikke. Så hvis du gerne vil bruge noget træ, så tag i skoven efter et blæsevejr. Her kan du i naturen finde store afbrækkede grene og måske tykke stammer, som du kan gøre brug af til dit projekt. På den måde kan du bruge et stykke af træet uden at gøre skade på træets stamme og resten af træet.

Det samme gælder, når du plukker blomster fra skovbunden. Husk aldrig at rykke blomsterne op ved roden, da det kan ødelægge et helt rodnet. Og prøv så vidt så muligt aldrig at plukke blomsten, hvis der kun står én. Giv den et år til at sprede sig, så kan du plukke nogle af dem næste år.

Ting du kan bruge fra stranden

Stranden er en anden rigtig god kilde at tage til, når man skal finde ting i naturen og være kreativ – især for børn, som elsker at være ved vandet. Her er glatte sten, der kan fungere i et utal af dekorationer. Det samme kan muslingeskallerne, som kan limes på krukker og vaser i et flot mønster med en limpistol. Hvis man er heldig kan man måske finde et stykke rav, som man kan slibe og sætte i en halskæde.

Faktisk er det også nogle gange træ at finde på stranden i form af drivtømmer. Det er træ, der er skyllet op med havet og ligger i strandkanten. Det har et rigtig flot rustikt udseende og kan bruges til et hav af ting. Som knagerække eller som dekoration. Drivtømmeret skal formentlig have lov at ligge og tørre i noget tid, før det er godt at bruge.

Ting du kan finde andre steder i naturen

Når vi finder ting i naturen, skal vi huske at vise omtanke. Men så længe man gør det, så er der masser af ting af finde i naturen. Så det er bare ud med en pose i hånden og se, hvad man kan få samlet ind. Stop bilen ved en kornmark og pluk nogle flotte blå kornblomster i foråret. Eller se om du kan få plukket en anemone op fra en sø, og hav den til at stå i en glasskål som dekoration.

3 ideer til hvad du kan lave med de ting, du finder i naturen

Blomsterdekorationer

Blomsterdekorationer er et helt oplagt projekt at kaste sig ud, når man skal finde ting i naturen. Men faktisk er der mange, der glemmer at gøre det, fordi de bliver vant til at have en buket røde roser stående. Og sådanne buketter kan man altså ikke finde vokse vildt i den danske natur. I stedet kan man finde smukke blomster, græsser og blade, der kan give et langt mere personligt og naturligt look til en buket.

Billeder i ramme

Vi har nok alle prøvet at presse forskellige blomster i en gammel telefonbog. Måske har man stadig nogle tilbage, ellers kan man sagtens finde nogle nye blomster eller blade at presse i naturen om foråret.

Så er det bare med at lege rundt med forskellige farver og spray, hvis man gerne vil lave et print. Men man kan også lege med at lægge en presset blomst i en billedramme, som et meget naturligt og enkelt projekt.

Plankebord

Hvis man har lyst til at lave et større DIY-projekt af ting, man kan finde i naturen, så kan man lave et større eller mindre plankebord. Denne er nok lidt mere for de voskne. For her kræver det, at man har de rigtige maskiner til det, hvis man skal lave et stort plankebord som spisebord fra begyndelsen.

Men hvis blot man har god tålmodighed, en økse og sandpapir så kan man lave en rigtig flot hylde af noget træ, man har fundet i skoven. Husk at træ skal ligge til tørre i flere år, før man kan bruge det.