Det er vigtigt, at du gør noget ud af indretningen, hvis dit hjem skal have personlighed og kant – og det kan du nemt gøre med kreative plakater og andre kunstværker. Herunder følger en række gode råd, som du kan lade dig inspirere af, når du skal hæve det æstetiske udtryk i hjemmet.

Sådan vælger du de rigtige plakater til væggen

Når du skal vælge plakater til væggen, er det først og fremmest vigtigt, at de er i tråd med den øvrige indretning i hjemmet. Hvis du primært indretter med vintage-møbler og genbrugsfund, er det en god idé at vælge nogle plakater, som rammer den samme stil som dine møbler og hjemmets øvrige inventar.

Det er dog ikke altid, du skal følge ovenstående råd. Det kan også være en fordel at vælge plakater, som bryder med den øvrige stil i hjemmet. I visse tilfælde kan det eksempelvis være ved at vælge en mere kraftig farve, som tiltrækker opmærksomhed. Som udgangspunkt bør du dog vælge plakater, som matcher den øvrige æstetik i din bolig.

Kunst på væggen skal være personligt

Det er vigtigt, at du vælger kunst til væggen, som siger noget om din personlighed. Der er mange muligheder, men dét, vi hænger på væggene, siger meget om, hvem vi er. Du bør derfor vælge noget, som du synes er pænt, frem for det som er på mode lige nu. Vælg evergreens, som bliver ved med at være pæne i stedet for at følge tidens tendenser.

Der er mange muligheder, men ikke desto mindre skal du vælge noget, som matcher dig og dine personlige præferencer. Kunstplakater kan eksempelvis være med til at hæve æstetikken i hjemmet, og der er rig mulighed for at vælge nogle flotte modeller, som matcher dig og din stil, så hjemmet får kant og personlighed.

Du kan også designe dine egne plakater

Hvis du er kreativt anlagt, kan du med fordel designe dine egne plakater. Du bør dog gøre det for din egen stil, fordi du synes det er pænt. Det handler ikke om at skabe et hjem, som imponerer dine gæster, men derimod om at skabe et hjem, som du selv føler dig tilpas i – og det kan du blandt andet gøre ved at designe dine egne plakater. Det er klart nemmest at designe dine egne plakater på computeren i Photoshop eller et lignende program, som du har erfaring med. Når du har designet en plakat, som du er tilfreds med, kan du sende filerne til et trykkeri, som kan printe plakaten ud i en fornuftig oplysning, så den kan hænges på væggen.