Hvordan vi indretter vores hjem er en stor ting. Mange mennesker kan godt lide at have et præsentabelt hjem som samtidig afspejler deres personlighed. I den forbindelse bruger vi mange penge og meget tid på indretningen, for at gøre den til noget specielt og vores helt eget.

Her får du en guide til, hvordan du kan skabe en unik og personlig atmosfære i hjemmet med brugte vintønder, hjemmelavede opbevaringskasser og genbrugte materialer.

Brugte vintønder til en rustik indretning

Når man taler om boligindretning og tidens tendenser, så kan man i høj grad sige at det rustikke look har meldt sin ankomst.

Det er blevet særdeles populært med rå vægge, genbrugte industrimøbler og rustikke pyntegenstande. Mange sigter efter en fabriks-lignende stil, hvor man både kan se mursten, beton og ubehandlet træ.

I den forbindelse kan det være interessant med vintønder i indretningen. Ved at finde brugte vintønder eller whiskytønder og integrere dem i stuen, kan man både skabe et rustikt udseende samtidig med at man vælger den mere bæredygtige løsning i form af genbrug.

En vintønde kan bruges som hjemmebar, en vinhylde eller som sofabord, hvis man skærer den midt over. Der er egentlig ikke grænser for hvilke kreative løsninger man kan finde, det handler blot om at se tønden som noget end en beholder.

Køb en vintønde her, og kom godt i gang med det næste DIY-projekt.

Gem dine gamle skotøjsæsker

I en verden hvor der er høj fokus på bæredygtighed og klimavenlige løsninger, så kan man også være mere miljøbevidst, når det kommer til boligindretningen.

Man kan som eksempel lave kreative løsninger for opbevaring med genbrugte materialer. En populær og nem måde at lave opbevaringskasser er med skotøjsæsker. Ved at gemme sine æsker kan man nemlig lave skræddersyede løsninger til opbevaring af f.eks. smykker, kontorartikler eller legetøj.

De funktionelle kasser er ofte af solid karton, og de kan faktisk genbruges uden at gå i stykker.

Ved at give dem en ny farve, dele dem op i mindre rum og måske lave små skuffer i dem, kan man nemt skabe en flot, anderledes og personlig ting til stuen, soveværelset eller køkkenet.

Genbrugsmaterialer til ombygning

Skal man have nyt køkken, en ny tilbygning eller nyt badeværelse så bør man overveje at købe brugte materialer til renoveringen.

I dag er det ikke ualmindeligt at finde brugte vinduer, døre eller køkkenelementer når man skal i gang med et byggeprojekt.

Mange brugte materialer fejler intet, og er blot blevet erstattet af æstetiske årsager. I den forbindelse kan man f.eks. købe brugte køkkenelementer online, hvis man skal have ny indretning i køkkenet. Er man ikke helt tilfreds med udseendet på de brugte køkkenelementer, så kan man med fordel udskifte håndtagene eller male lågerne fremfor at investere i helt nye dele.

Brugte låger, skuffer eller køkkenborde giver et rustikt look og så bærer de også på en anderledes og unik historie.

Personlige tiltag giver hjemmet sjæl

At bruge kreative løsninger som vintønder eller lignende er med til at give hjemmet et unikt og personligt særpræg. Ved at vælge selv-lavede løsninger giver man hjemmet sjæl og autencitet.

At købe de samme møbler, som alle andre har eller bygge de samme køkkener som hver anden nabo sidder i, er ofte en triviel måde at anskue boligindretningen på.

Det behøver ikke være alle rummene der er indrettet med DIY-projekter, men hvert rum kan måske prydes med et enkelt element eller to.

Udover den unikke atmosfære disse objekter kan skabe, så er de også sjove at lave. At skabe noget med egne hænder ud fra ens egen fantasi er tilfredsstillende, og det kan være med til at udvikle ens sans for og egenskaber til at tænke kreativt og producere selvstændigt.