Fabula er et nyt forlag, som griber tingene anderledes an. De laver børnebøger til børn fra 0 – 8 år, men de gør det på en helt ny måde. De ønsker at skabe den bedste læseoplevelse for barnet, og de ønsker at gøre fortællingen så medrivende og lærerig som muligt. Derfor inddrages barnet så meget som muligt. De inddrager barnet ved at gøre det enkelte barn til bogens hovedperson. Læs med her og få at vide, hvordan det kan lade sig gøre.

Den personlige børnebog

Fabula har skabt et kreativt univers, hvor du som køber kan påvirke bogen. På deres hjemmeside er det muligt at forme hovedpersonen – barnet – og en voksen figur ved at vælge deres udseende. Du kan vælge, hvilken hår- og hudfarve personerne skal have og hvilken frisure eller øjenfarve. Du bestemmer om hovedpersonen er en dreng eller en pige, og om den voksne er en mand eller en kvinde. Når du skriver barnets navn bliver det indsat i fortællingen, som hovedpersonens navn. På den måde kan du forære barnet en bog, hvor barnet er fortællingens hovedperson. I tillæg kan du indlede bogen med en personlig hilsen, hvilket gør bogen til en helt særlig gave.

Stærke og vedrørende historier

Der er ingen tvivl om, at det barn du giver bogen bliver begejstret og meget overrasket over, at hun eller han selv er hovedpersonen i historien. Det vil gøre bogen og fortællingen ekstra spændende og meget vedrørende. Når barnet involveres på den måde, vil den læring, der ligger i bogens historie virke ekstra stærkt. Det føles jo som om, det er dem selv, der oplever det.

Dygtige og dedikerede folk

Hos Fabula sætter man pris på historier med indhold og kvalitet, som udvikler børnene. Det kan tydeligt mærkes, at det er dygtige og dedikerede folk, der står bag Fabulas nytænkende koncept. De mange forfattere eller illustratorer bag bøgerne ønsker at skabe de bedste bøger og være med til at gøre en forskel hos det enkelte barn. Der er allerede en række rigtig gode bøger på hylden og der arbejdes hele tiden på ideer til nye.

Lavet i god kvalitet

En god og lærerig børnebog skal kunne læses rigtig mange gange. Genkendelsen og gentagelsen er vigtig for børnenes oplevelse. Derfor udføres Fabulas bøger i gode og slidstærke materialer, der kan holde til at blive bladret i igen og igen. Bogen er indbundet så siderne ligger fladt ned til begge sider og giver barnet mulighed for at se hele opslaget i ro og mag. Bogens sider er tykke så små børnefingre let kan få fat i dem, når der skal vendes en side.

Find den utætte sky

Et eksempel på en af Fabulas bøger til de allermindste er en sød fortælling, der handler om at tage højt op på himmelen og færdes blandt stjernerne. I denne inddragende historie (Clara og den utætte sky) vil dit barn være i centrum, mens dét maler sin cykel midnatsblå med stjerner på for at kunne tage på cykeltur uset mellem stjernerne.

Missionen er at finde den utætte sky, der får regnen til at falde på jorden. På vejen kommer barnet forbi planeter og stjerner, der skal udforskes. Det hele skal helst ske, inden mor og far vågner, den næste morgen. I historien er indlagt opgaver og spor, som barnet skal forholde sig til. Da skyen bliver fundet skal barnet føre den hen til de andre skyer, så den ikke er alene og holder op med at græde.

Højtlæsning styrker dit barns udvikling

Højtlæsning er en vigtig del af et lille barns læring. Børn skal både lytte, forstå og forholde sig til historien. På den måde øges både deres ordforråd og sprogforståelse. Deres hjerner udvikles gennem den kognitive bearbejdning af situationer, udfordringer, løsninger og de lærer, hvordan vi omgås socialt og kulturelt. Fabulas børnebøger tilbyder historier, der er lærerige og gode for dit barns udvikling.